måndag 10 januari 2011

Skumrutor

* 1½ dl kallt vatten
* 1½ dl kokande vatten
* 1½ msk gelatinpulver eller 9 gelatinblad
* 1 äggvita
* 4½ dl strösocker
* 3/4 dl florsocker
* 4 dl kokosflingor
* 1½ msk kakaopulver

Rör ut gelatinpulvret i hälften av det kalla vattnet. Häll i det kokande vattnet. Sist det kalla vattnet. Blanda strösocker, florsocker och äggvita. Häll ner gelatinpulverblandningen och vispa i minst 10-20 minuter, med elvisp!
Det ska bli tjockt och segt! Blanda kokos och kakao täck botten i en form 30X40 med ungefär hälften. Häll i smeten, strö över kokos blandningen men spara lite till kanterna. Låt stå i kylskåpet minst en timme (alt frysen) Skär ut i kuber/rutor. Doppa kanterna i resten av kokosblandningen. Förvara kallt.

*Går att frysa!

Jag tog 3 st gelatinblad istället för 1,5 tsk gelatin men det var lite lite så när de tinar blir de lite väl mjuka men goá ;) Läste i ett annat recept idag att det ska vara 9 blad så skrev in det i receptet nu men har inte provat med så många.

2 kommentarer:

  1. Tack!Ska det vara 1,5tsk eller 1,5 msk i receptet?

    SvaraRadera
  2. Malin, det är såååå gott!

    SvaraRadera